Chaenomeles ( kwee)

Chaenomeles

chaenomeles 15 cm (2)

Japanse kwee

 

Deze uit China en Japan afkomstige warrige en gedoornde struiken zijn wel heel erg gewild onder de bonsai liefhebbers vanwege hun mooie vroege voorjaar bloei met bundels felgekleurde bloemen op het nog naakte hout. De kleur van de bloem kan variëren van wit ,oranje rosé en rood. En er bestaan tal van cultivars,elk met hun eigen bloeiwijze . De dwergvorm C. " Chjubai" produceert het hele groeiseizoen door witte en rode bloementjes. Voor de liefhebbers is er dus bijna elke gewenste kleur.

Alle soorten en cultivars zijn gemakkelijk te kweken en te vormen voor de bonsai.

Groeit niet zo goed op kalkrijke grond . Is ook te gebruiken als haag- en leiplant.

 

Stijlen

Geschikt voor alle stijlen behalve Chokkan en bezem van Shohin tot middelgrote.

 

Verzorging

Volle zon. Enigszins beschermen tegen vorst.

 

Watergift

Dagelijks in het groeiseizoen,benevelen op hete dagen ,maar niet tijdens de bloei,matig water in de winter, maar laat de kluit nooit uitdrogen.

chaenomelis japonica

 

Voeding

Onze wel bekende DCM mest tot de bladval.

 

Verpotten

Om het jaar, later om de 2 jaar ,nooit als de boom in bloei staat, een goed doorlatend kalkarm basis grondmengsel gebruiken.

 

Snoei

Laat de boom ongestoord uitgroeien tijdens de zomer . Snoei in de herfst alle scheuten terug tot aan de 2e knop. Verwijder voordurend wortelopslag.

 

Vermeerderen

Zaaien in het vroege voorjaar. Stekken in Aug. of in de winter . Als je zwaardere stekken gebruikt is het mogelijk in 1 jaar een pre-bonsai te kweken. Kruisingen worden meestal geënt.

chanomeles kwee peer.

Site Menu

satsuki     

 

 

 

     Site Menu  

bonsai   

 

Neem nu een abonnement!