DCM   Mix  2

mix-2-minigran-25kg  

Mix  2 is een samengestelde organische meststof met magnesium ( NPK 7-6-12 + 4 MgO) die dankzij haar uitgebalanceerde  formule kan gebruikt worden voor de meest uiteenlopende toepassingen in de sierteelt , boomkwekerij en de Bonsai . Dankzij het hoge kaliumgehalte is deze meststof uitermate geschikt voor lichte ,kaliumarme gronden  en voor sterk kaliumbehoeftige gewassen zoals sierplanten ,vruchtdragende planten en Bonsai .Het magnesium in deze meststof zorgt bovendien voor een frisgroene bladkleur en een goede fotosynthese .

De organisch gebonden voedingselementen in Mix  2 worden geleidelijk en in overeenstemming  met de behoefte van de plant vrijgesteld . De organische stof in deze meststof wordt hierbij door het bodemleven omgezet in humus . Humus verbetert niet alleen de structuur van de grond , waardoor planten snel en makkelijk kunnen inwortelen ,maar verhoogt ook het vermogen om voedingselementen vast te houden  , met minder uitspoeling en meer rendabiliteit als resultaat ..

Dankzij de Minigran is bemesten met Mix  2 ook uiterst gemakkelijk. . De kleine korreltjes zijn stofvrij waardoor de toepassing zonder geurhinder en stofdrift gebeurt . DCM Mix 2 in Minigran is dankzij deze uniforme verdeling niet alleen geschikt als bemesting voor de volle grond of voor potgronden , maar ook als bijbemesting bovenop de grond of op de pot .

Waarborgen

Samengestelde organische meststof  NPK  bevatten magnesium 7 – 6 – 12 - + (4) 

7 % Stikstof totaal (N)  waarvan

! %  nitraatstikstof

1 %  ammoniumstikstof

1 % ureumstikstof

4 % organisch gebonden stikstof  

6 % Fosforzuuranhydride (P2Os)  oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat .

12 % kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water

 4 % magnesiumoxide (MgO) oplosbaar in mineraal zuur .

35 % organische stof .

 Gebruiksaanwijzing

De exacte dosering hangt af van de behoefte van de plant , het moment van toepassen en de voedingsreserve in de grond .

Voor de Boomkwekerij , Containerteelt en Bonsai hanteren we : 3 – 6 gram per liter potgrond ,voor bijbemesting later in het seizoen 2 – 5 gram per liter porgrond , afhankelijk van de behoefte .

.

Site Menu

satsuki     

 

 

 

     Site Menu  

bonsai   

 

Neem nu een abonnement!