Vivikali

vivikali-25-kg-klein

 

Kalium (potas)  is een onmisbaar element in plantenvoeding .Het regelt de waterhuishouding in de plant , speelt een belangrijke rol in de opname en het transport van voedings elementen en is onmisbaar voor het verkrijgen van interne bloem en bladkleuren  en dikke vruchten .

Kalium bepaalt de stevigheid en doorlaatbaarheid van de celwand en geeft de plant een grotere weerstand .

 

D.C.M. Vivikali is een samengestelde organische meststof die rijk is aan kalium  ( N-K 2-20 ) . Het kalium in deze meststof is organisch gebonden en wordt over een langere periode vrijgesteld. Door deze geleidelijke werking zijn de uitspoeling  en het risico op verzouting minimaal en wordt het kalium optimaal benut .De organische stof in deze meststof wordt door het bodemleven omgezet in humus . Humus verbetert niet alleen de structuur en het vochthoudend vermogen van de grond maar ook de bindingscapaciteit voor voedingselementen . Kalium een element dat makkelijk uitspoelt , wordt zo beter in de toplaag van de grond vastgehouden .

 

D.C.M. Vivikali is geschikt als basis –en als bijbemesting voor de meest uiteenlopende planten inde groente en planten teelt , aanleg en onderhoud van tuinen , boomkwekerij en Bonsai  . Is ideaal voor het afharden van allerlei sier en boomkwekerij gewassen en vertraagt de weerstand tegen droogte en koude . Op lichte zandige gronden die (te) rijk zijn aan magnesium , is D.C.M. Vivikali de ideale kalium bron .

Dankzij de minigran is deze meststof uiterst gebruik vriendelijk .

Waarborgen

 

Samengestelde organische meststof  N-K  2 – 20

 

2 %  stikstof totaal  (N)  waarvan 2 % organisch gebonden stikstof  van meel van olie koeken ,cacao doppen en druivenpitten

 

20 % kalium oxcide  (K20 ) oplosbaar in water .

25 % organische stof

 

Site Menu

satsuki     

 

 

 

     Site Menu  

bonsai   

 

Neem nu een abonnement!